Stadig flere søker om forbrukslån samtidig som antall låntilbydere av forbrukslån øker. Forbrukslån er en låneform hvor bankene ikke stiller krav om sikkerhet fra låntakeren. Dette er også årsaken til at forbrukslån har høye renter, dermed er det viktig at du gjør alt du kan for å finne det billigste lånet. Her er noen tips om hvordan du kan finne det beste forbrukslånet for deg og din økonomi.

 

Hvor mye penger trenger du å låne?


Vær nøye når du vurderer hvor mye penger du trenger å låne. Forbrukslån på dagen er som regel ganske dyre lån, derfor er det unødvendig å låne mer enn nødvendig. Uansett hva formålet er med lånet, er det lurt å vurdere om du har sparepenger du kan ta av slik at du unngår å låne mer enn nødvendig.

 

Sammenlign forbrukslån

 

Det viktigste du kan gjøre når du tar opp et forbrukslån er å sammenligne lån og vilkår. Det er da du finner ut hvilket lån som er billigst og som har de beste vilkårene. På Låneutensikkerhet.no kan du sammenligne forbrukslån fra flere av Norges mest kjente låntilbydere, på denne måten kan du få et godt grunnlag for hvilket forbrukslån som passer din økonomi best.

 

Forbedre kredittvurderingen din

 

Når du søker om forbrukslån vil låntilbyder gjennomføre en kredittsjekk på deg. Kredittsjekken legger mye av grunnlaget for hvilken rente du får på forbrukslånet. Derfor bør du gjøre det du kan for å forbedre kredittvurderingen. Det kan være å forbedre inntekten din eller å betale ned eksisterende gjeld før du søker om forbrukslånet. Med slike grep kan du få en bedre betalingsevne og bedre lånevilkår.

 

Betal ned lånet så raskt som mulig

 

Nå har du forbedret kredittvurderingen, du har sammenlignet låntilbydere og skaffet deg det forbrukslånet som passer din økonomi best. Nå skal du prøve å spare penger, så hva kan du gjøre? Uansett type forbrukslån du sitter med, så koster det penger og lånet blir dyrere jo lenger du sitter med det. Derfor er det viktig å betale ned lånet så raskt du kan for å holde totalkostnaden for lånet nede.