Find de rigtige medarbejdere i Aalborg

Aalborg er hovedstaden i Himmerland og Vendsyssel, og både i byen og på egnen som sådan er der et stort og aktivt erhvervsliv, som hele tiden er på jagt efter de rigtige medarbejdere. I denne tid, hvor verden igen er begyndt at fungere normalt efter de omfattende nedlukninger under corona-pandemien, er jagten på medarbejdere ekstra intens inden for flere brancher. Det gælder blandt andet inden for restaurant og service, industrivirksomheder og inden for detail- og grossistleddet. Alt er præget af høj aktivitet, og det er slet ikke så let endda at finde de rette personer til de forskellige ledige stillinger.

Hvis du som virksomhedsleder er på jagt efter gode medarbejdere i Aalborg-området, så kan det være en god idé at alliere dig med et professionelt rekrutteringsbureau i Aalborg, som kan bistå dig i processen med at finde de rette folk.

Det er en ganske omfattende proces at ansætte medarbejdere, uanset hvilket niveau i organisationen de skal ind på. Selvfølgelig er der mere omfattende krav til at udvælge en leder til en virksomhed end det er at finde en medarbejder til lageret, men man skal ikke tage let på nogen af delene. Uanset funktion og position skal der være et godt match mellem faglighed, de personlige egenskaber og de forskellige detailkrav, som den ledige stilling kræver, at man kan opfylde.

Et professionelt rekrutteringsbureau kan hjælpe med alle dele af en ansættelsesproces. Indledningsvist skal I have afdækket, hvad der egentlig ligger af opgaver i det ledige job – måske er de mere omfattende eller mere nuancerede, end I umiddelbart forestillede jer, da behovet opstod i virksomheden. Rekrutteringsbureauet har lang erfaring i at spørge ind til en stillingsbetegnelse, så det bliver muligt at lave et præcist og godt stillingsopslag. Formuleringen af dette kan de også bistå med, ligesom de kan hjælpe med at synliggøre det både i aviser, på sociale medier som LinkedIn og andre relevante kanaler.

Derefter kan bureauet hjælpe med gennemgå alle de modtagne ansøgninger og udvælge de kandidater til jobbet, der skal til samtale. Bureauet kan tage samtaler med ansøgerne og til sidst anbefale et antal til dig, som du så kan arbejde videre med. Ofte indgår der personlighedstests i en udvælgelsesprocedure; et redskab som et professionelt bureau inden for rekruttering også typisk har kompetencer inden for og rådighed over.

Måske er det ledige job i din virksomhed så specielt, at det ikke er relevant at gå ud i markedet med jobopslag. Så kan et bureau hjælpe med en headhunting, hvor de afsøger deres databaser for mulige kandidater eller tjekker markedet på anden vis. Dette kan man ofte selv have svært ved at gøre som virksomhed, fordi man ikke har et tilstrækkeligt stort netværk eller nok kendskab til mulige kandidater.

Der er selvfølgelig en pris på alt. Det gælder også, hvis du vil bruge et rekrutteringsbureau i Aalborg. Prisen afhænger af ydelsen, men for en rekrutteringsproces vil regningen ofte lyde på 10 – 20 % af den bruttoløn, som den nye medarbejder skal have. Det kan lyde dyrt, men det er i virkeligheden billigt, hvis det betyder, at du får ansat den rette person og undgår en fejlansættelse.